2017-04-06

Tisenhult-gruppen AB förvärvar 80%

Pressmeddelande

Tisenhult-gruppen förvärvar 80 % av Northpower Stålhallar

Tisenhult-gruppen AB har tecknat avtal att förvärva 80 % av aktierna i Northpower Stålhallar AB. Tillträdet sker den 6 april 2017. Grundarna till Northpower Stålhallar, Niklas Granström och Dan Jonsson, kvarstår med ett ägande om 20 % i bolaget.

Northpower Stålhallar är en ledande leverantör av isolerade stålhallar med användningsområden inom industri, lager, verkstad, idrott och logistik. Northpower Stålhallar ansvarar för hela processen från projektering och tillverkning till montering och färdig produkt. Kunderna erhåller en smidig och snabb process med fokus på hög kvalitet, trygghet och säkerhet i alla led. Nuvarande årsomsättning i Northpower Stålhallar uppgår till ca 200 MSEK.

”Northpower Stålhallar erbjuder en högkvalitativ produkt och verkar i en spännande bransch med många möjligheter. Vi ser fram emot att tillsammans med Niklas och Dan få fortsätta att driva och utveckla bolaget i en fortsatt framgångsrik anda”, säger Tisenhult-gruppens vd Fredrik Börjesson.

 ”Med Tisenhult-gruppen som ny ägare och partner ser vi möjligheter till ytterligare framflyttade positioner för Northpower Stålhallar och en framtid med fortsatt god lönsamhet och tillväxt”, säger Niklas Granström, styrelseordförande i Northpower Holding AB (under namnändring till LEJE Holding AB).

Northpower Stålhallars styrelse förstärks efter förvärvet med Anders Börjesson, Fredrik Börjesson och Malin Nordesjö från Tisenhult-gruppen. Niklas Granström och Dan Jonsson kvarstår som styrelseledamöter och Johan Jonasson fortsätter oförändrat som vd för bolaget.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Börjesson, Tisenhult-gruppen AB
0702-32 70 16
fredrik.borjesson@tisenhult.se         
                                                   

Niklas Granström, Northpower Holding AB
070-600 95 97
niklas@northpower.se 

 

Tisenhult-gruppen AB (www.tisenhult.se) är ett familjeföretag som investerar i och utvecklar företag med ledande positioner inom unika nischer. Vårt mål är att genom långsiktigt aktivt ägarskap uppnå tillväxt, lönsamhet och utveckling. Vi tror att vägen till framgång nås genom bärkraftiga affärsidéer, motiverade medarbetare samt vår vision och företagsfilosofi. Våra verksamheter drivs utifrån en solid värdegrund och det dagliga arbetet i våra företag ska leda till förbättringar och ökad samhällsnytta.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår