Start   
 
  Om oss   
 
  Verkstad   
 
  Referenser   
 
  Kvalité   
 
  Miljö   
 
  Arbeta på Northpower   
 
  Kontakt   
 

Tjänster

  Takarbeten
 
  Plåtarbeten
 
  Takavvattning
 
  Takskottning
 
  Material

 

Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Plåtarbeten

Northpower Takentreprenader AB även att plåtarbeten vid behov. Exempel på sådana kan vara ny takfotsplåt, krönplåt, montage & demontage av befintliga plåtbeslag etc.

Om plåtarbetet är väldigt omfattande samarbetar vi med plåtslagare som utför arbetet tillsammans med oss.

 Vanliga frågor & svar om plåtarbeten

Vad kostar plåtarbetet på vårat tak ?
 

Priset kan variera något beroende på förutsättningar och omfattning. Vänligen fyll i offerten under knappen ”takarbeten” för ett exakt pris till just er. Ni behöver inte exakt alla mått då det gäller takfotsplåt eller krönplåt eftersom vi kommer offerera ett löpmeterpris till dig. Tänk på att ge oss så mycket information som möjligt så att vi får all väsentlig information vi behöver. Är du osäker så svara ”vet ej”. Ju mer rätt och exakt information desto mer exakt offert.
 
Kan jag nyttja ROT-avdraget vid plåtarbeten på mitt tak ?

Ja det går utmärkt så länge du inte har utnyttjat allt ROT-avdrag på annat arbete under pågående kalenderår. Läs mer på www.skatteverket.se under fliken ROT.

Vad är en krönplåt ?

Krönplåt är den plåt som sitter på gaveln av huset högst upp på väggen eller takutsprånget. Den går ut en liten bit över taket och ner en bit på väggen. Sitter ofta över en upphöjd kant som takpappen går upp på.

Vad är en takfotsplåt ?
 
Takfotsplåt är den plåt som sitter längst ner på taklutningen och styr ner vattnet i hängrännan. Om det sitter en invändig brunn där allt vatten rinner ned så har man ingen takfotsplåt.
 
Krönplåten börjar se sliten ut, när är det dags att byta ?
 
Det är väldigt svårt för oss att bedöma detta utan att se plåten, men normalt så håller dessa väldigt länge. Kom ihåg att det är ALLTID bättre att byta krönplåt innan man får läckage än när läckage redan har uppstått, då kan det bli en kostsam historia. Ofta är krönplåten dålig i färgen och då går det att måla om den istället. Ibland kan det vara billigare att montera en helt ny krönplåt istället för att måla om den befintliga plåten då ett företag skall göra jobbet. Förklaringen kan vara att denna typ av plåt normalt är relativt billig. 
 
Vår takfotsplåt ser hel & fin ut, skall jag ändå montera en ny?

Northpower monterar alltid en ny takfotsplåt på tak som har en sådan vid omläggning av taket. Anledningen är att takpappen är fäst i takfotsplåten och om man inte monterar ny takfotsplåt så lossnar den nya takpappen om den gamla släpper vilket är vanligt. I en offert kan man se pris med material och arbete.

Utför ni endast plåtarbeten även om vi inte skall montera ny takpapp?

I detta fall så är det troligtvis endast krönplåt vi kan hjälpa er med då exempelvis takfotsplåt kräver ett arbete med takpapp i samband med byte av den och i många andra mer krävande arbeten så tar vi hjälp av plåtslagare som vi samarbetar med.
 
Gör ni arbeten med plåttak också ?
 
Nej vi är nischade på endast papptak. Vi utför inga arbeten med plåttak, det vi arbetar med skall vi vara bäst på, vi är nischade på papptak.
 
Vem är en typisk kund för plåtarbeten?

 
Det är en kund som skall göra ett arbete med takpapp och behöver hjälp med tillhörande plåtarbeten. Det kan vara olika fastighetsägare, privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag, industrier mfl.
 
Vad händer om Northpower inte får ersättning av Skatteverket för utfört ROT-arbete pga att vi redan utnyttjat beloppet eller inte äger fastigheten?

Ni blir skyldig att ersätta oss med det belopp vi annars skulle fått från skatteverket.
Nyheter

[2014-01-02]
God fortsättning!
2013 blev ett bra år läs mer...[2013-12-19]
16 000 m² snöröjning
Leverantör igen... läs mer...[2013-11-15]
Vinterjobb
Nyproduktion... läs mer...[2013-10-28]
Filminspelning
Northpower på film... läs mer...[2013-08-09]
41st husägare väljer oss
Samarbete .. läs mer...[2013-07-01]
Nytt papptak på 80 st radhus
Förening väljer oss... läs mer...[2013-06-20]
Vattenfall Sverige AB
Tak på lagerhall... läs mer...

Koncernbolag
Följ oss här
Facebook
Se på filmen av Northpower YouTube
Adress
Northpower Takentreprenader AB
Rörvägen 55
136 50 Jordbro Sweden

Innehar F-skatt SE5556799-9932-01
Copyright © 2013
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.