Start   
 
  Om oss   
 
  Verkstad   
 
  Referenser   
 
  Kvalité   
 
  Miljö   
 
  Arbeta på Northpower   
 
  Kontakt   
 

Tjänster

  Takarbeten
 
  Plåtarbeten
 
  Takavvattning
 
  Takskottning
 
  Material

 

Vårt företag har rating AA, vilket innebär god kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Takarbeten

Northpower Takentreprenader AB är specialiserade på papptak.
Vi jobbar med nyläggningar, omläggningar, reparationer och ombyggnationer av tak på villor, garage, förråd och industrifastigheter mm. Vi har valt att endast jobba med papptak för det vi arbetar med skall vi också vara bäst på. Har du ett plåttak eller tegelpannor så måste vi tyvärr hänvisa dig vidare till någon annan entreprenör.

Våra kunder med papptak är främst privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Målsättningen är att leverera våra tjänster inom takläggning med högsta service & kvalite till alla våra kunder oavsett storlek och omfattning på jobbet.


Vänligen klicka på knappen offert i menyn till vänster för offert på just ditt tak!

Två villor i Saltsjöbaden har lagt nytt papptak. Ett garage på Ekerö har fått nytt papptak samt hängränna och stuprör.
Fredhälls Badklubbs bastu har fått ett nytt papptak monterat av Northpower. Montering isolering och takpapp på nybyggd industrihall i Tyresö.
 Vanliga frågor & svar om takarbeten

Vad kostar det att lägga om vårt papptak?


Priset kan variera något beroende på förutsättningar och storlek. Vänligen fyll i offertformuläret längst ner på denna sida så återkommer vi inom kort med en offert till er. Ni behöver inte veta exakta storleken på taket eftersom vi kommer offertera ett m²-pris till er. Tänk på att ge oss så mycket information som möjligt så att vi får all väsentlig information vi behöver. Är ni osäker så svara ”vet ej”.

Hur går jag tillväga om vi önskar beställa omläggning av vårt papptak?


När du läst offerten och godkänt den e-postar du bara tillbaka en bekräftelse att du avser att beställa arbetet.  Sedan ringer vi till varandra och bestämmer en lämplig starttid samt övriga detaljer. Vi jobbar mycket med e-post men du får självklart också ringa till oss. Har du inte tillgång till e-post så går det bra att ordna allt via telefon samt skriftligen med postbrev.

Kan vi nyttja ROT-avdraget vid omläggning av vårt papptak?

Ja det går utmärkt om ni är privatpersoner och så länge ni inte har utnyttjat allt ROT-avdrag på annat arbete under pågående kalenderår. Läs mer på www.skatteverket.se under fliken ROT.

Vårt papptak börjar se torrt och sprucket ut, är det dags att lägga om det nu?


Det är väldigt svårt för oss att bedöma det utan att se taket, men normal livslängd är 20–30 år. Kom ihåg att det är ALLTID bättre att lägga om taket innan man får läckage än efter ett läckage uppstått, då kan det bli en kostsam historia.

Gör ni arbeten med tegel- och plåttak också?

Nej vi utför endast arbeten med papptak, det vi arbetar med skall vi vara bäst på också.

Använder ni lyfthjälp för att lyfta upp materialet?

Vi använder kranbil för att garantera säkerheten på vår personal. Kranbilskostnad inom Stockholm är en engångskostnad på mellan 1500-4000kr. I vissa fall då kranbilen ej kommer fram så lyfter vi upp materialet till taket.

Vem är en typisk kund för omläggning av papptak?


Olika fastighetsägare, privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag, industrier mfl.

Hur mäter ni taket efter omläggning?

Vi mäter alltid upp takytan innan eller efter utfört arbete. Observera att Northpower endast räknar den FAKTISKA tätskiktsytan. Det finns oseriösa företag som menar att takytan även omfattar den överlappning man gör på takpappen.

Vi räknar dock självklart alltid uppvik mot väggar eller annat som vanlig m²-yta eftersom arbetet inte är något mindre för oss att montera på en vertikal yta jämfört med en horisontal.

Bli inte heller förvånad om er takyta ofta är lite större än den boyta ni har eftersom takutsprång och lutning påverkar. Därför är alltid takytan större än boytan.


Behövs bygglov för att lägga om taket?


Nej så länge ni inte avser att byta färg eller typ av tak.

Vilket fabrikat på takpappen arbetar ni med?


Endast det bästa är gott nog åt oss därför använder vi oss bara av takpapp från det nordiska (Finland) fabrikatet Katepal. Läs mer under knappen "material" i menyn till vänster.

Vilka garantier lämnar Northpower?

Vi lämnar 10 års täthetsgaranti.

Observerar att garantin gäller vid normalt användande av taket och att skador i tätskiktet inte är orsakade av er själva (ex hål för kablar etc) och att inga ombyggnationer som omfattar taket har skett under garantitiden.


Vi skottade taket i vintras med en snöskyffel och råkades ta hål på pappen i en skarv. Ni utförde en omläggning av vårat tak för 2 år sedan och undrar om garantin täcker detta?


Nej det kan vi inte räkna som ”normalt användande av taket”. Men vi kommer gärna ut och reparerar felet, dock måste ni själva stå för kostnaden.

Utför ni även plåtarbeten vid omläggning av mitt tak?

Ja i enklare omfattning, vi lossar och byter eller återmonterar krönplåt, takfotsplåt etc. Rör det sig om mer omfattande plåtarbeten så har vi samarbetspartners (plåtslagare) som utför arbetet åt oss. Läs mer under knappen ”Plåtarbeten”.

Vi har haft läckage under en tid nu och jag tror råsponten behöver bytas, utför ni även det jobbet?


Ja men vid väldigt stora och omfattande snickeriarbeten så samarbetar vi med snickare som utför arbetet tillsammans med oss. Observera att det är väldigt svårt att lämna ett fast pris på detta eftersom man sällan ser omfattningen förrän efter man rivit upp taket.


Behöver jag som kund tillhandahålla med något under takarbetet?

Om det finns en vattenslang så vill vi gärna ha tillgång till den som en extra säkerhetsåtgärd (utöver våra brandsläckare) mot brandfaror som kan uppstå vid arbetet.
Om det finns 230V strömuttag på utsidan av huset så kopplar vi gärna in ström till våra batteriladdare, skruvdragare etc, lämna därför eventuella strömbrytare påslagna.
Har man en stege så är det även bra att lämna den åtkomligt även om vi alltid tar med egen utrustning för att kunna utföra arbetet. Sitter det en väggmonterad fasadstege så är det bra att kolla så att stegen är i bra skick och ordentligt fastsatt i väggen.

Måste någon vara på plats då arbetet utförs?

Ingen måste vara på arbetsplatsen så länge vi kommer fram till byggnaden och upp på taket där arbetet skall utföras. Det är dock bra om någon finns tillgänglig på telefon om det skulle dyka upp något problem eller någon fråga som vi vill ställa till er.

Vad händer om Northpower inte får ut ersättning av Skatteverket för utfört ROT-arbete pga vi redan utnyttjat beloppet eller inte äger fastigheten?

Ni blir skyldig att ersätta oss med det belopp vi annars skulle fått av Skatteverket.

Namn *:
  
Gata *:
 
Postnummer *:
 
Ort *:
 
e-post *:
 
 
Telefon *:
 
Jag är:
Jag avser att nyttja ROT:
(Gäller endast privatpersoner)

Offerten gäller:
Höjd på huset:
Är takpapp redan inköpt:
Hur stor är takytan i kvm:
Behövs något mera installeras:
Vilken lutning på taket:


Övrig information:
 


Nyheter

[2014-01-02]
God fortsättning!
2013 blev ett bra år läs mer...[2013-12-19]
16 000 m² snöröjning
Leverantör igen... läs mer...[2013-11-15]
Vinterjobb
Nyproduktion... läs mer...[2013-10-28]
Filminspelning
Northpower på film... läs mer...[2013-08-09]
41st husägare väljer oss
Samarbete .. läs mer...[2013-07-01]
Nytt papptak på 80 st radhus
Förening väljer oss... läs mer...[2013-06-20]
Vattenfall Sverige AB
Tak på lagerhall... läs mer...


Koncernbolag
Följ oss här
Facebook
Se på filmen av Northpower YouTube
Adress
Northpower Takentreprenader AB
Rörvägen 55
136 50 Jordbro Sweden

Innehar F-skatt SE5556799-9932-01
Copyright © 2013
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.