Klimatdeklaration

Riksdagen har beslutat att införa krav på klimatdeklaration vid uppförande av nya byggnader från och med den 1 januari 2022. Införandet av ett krav på redovisning av en klimatdeklaration är ett steg i statens styrning mot en minskad klimatpåverkan från byggnader vid uppförande.

Alla byggnader för industri- eller verkstadsändamål är undantagna från krav på att klimatdeklarera. Det gäller även till exempel lagerbyggnader som används för industri- eller verkstadsändamål.

Även om det idag inte är ett krav på att klimatdeklarera hallen har Northpower Stålhallar tagit steget och utvecklat en beräkning så vi kan göra det på samtliga nyproduktioner utan extra kostnad.

En av de viktigaste delarna för att sänka CO2 utsläppen är att optimera hallen efter de bärande delarnas kapacitet. På så sätt minskar du både utsläppen och får mesta möjliga hall för pengarna. Våra hallar brukar normalt sett ligga väsentligt lägre än medianen för den byggnadstypen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår