2022-12-08

Northpowers nya miljösatsning!

För oss på Northpower stålhallar är det viktigt att ta ansvar för omställningen till en hållbar värld.

Vi jobbar med en konstant förbättring av vårt miljöarbete och strävar att alltid ligga i framkant med de möjligheter som finns. Vi samarbetar nära med våra leverantörer och tillsammans med våra kunder kan vi göra en stor skillnad mot en mer hållbar framtid.

Därför har vi nu lanserat sex stycken åtgärder och möjligheter som vi gör på alla våra kommande projekt så vi tillsammans med våra kunder kan ta ytterligare ett kliv för att minska klimatpåverkan.


1. Erbjuda möjligheten att miljöcertifiera er hall

Northpower Stålhallar erbjuder möjligheten att miljöcertifiera er hall med Miljöbyggnad Silver.

Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringsssystem för byggnader som är anpassat efter svenska förhållanden och byggregler.  

Att miljöcertifiera sin hallbyggnad innebär inte bara att ta ansvar för en hållbar framtid. En miljöcertifierad byggnad har dessutom visat sig ha ett högre värde på marknaden, lägre energikostnader och är mer attraktiv, både för allt mer miljömedvetna hyresgäster och medarbetare 

2. Förberedd för Miljöbyggnad silver 

Till er som vill köpa en delad entreprenad erbjuder vi nu att anpassa vår skaltäta hall för klara kraven som Miljöbyggnad silver ställer.

Ni erhåller ett mycket bra klimatskal med låga energikostnader samt en god inomhusmiljö så användaren både har ett bra klimat på vintern och på sommaren. Ni får även enklare att handla upp övriga delar som installationer, snickeri och grundplatta genom att veta vad ni ska utgå från och de värden ni får från oss.

3. Solceller

Vi erbjuder färdiga solcellsanläggningar som kommer att producera en stor del av er verksamhet med lokalt producerad förnybar el direkt från taket.

Våra tak är perfekta för solceller. De har en låg lutning och täcker en stor yta som idag ofta är outnyttjad.

Genom vår kontroll av hela byggprocessen så optimerar vi taket och säkerställer att hela stommen från betongplatta, pelare, fackverk, och takplåt dimensioneras på ett säkert sätt att klara lasterna från solceller på taket efter era önskemål.

4. Avfallshantering

Northpower Stålhallar har utvecklat sin avfallsplan och jobbar ständigt för att minska mängden avfall, minska mängden skadliga ämnen i material och produkter, minska de negativa effekterna av avfall, och återvinna avfall. 

Förutom en noggrann avfallsplan så har vi tagit fram avtal med våra leverantörer om att återta överblivet avfall samt att vi själva tar med det till nästkommande bygge.

5. Uppgraderade fönster

Northpower Stålhallar har valt att uppgradera vår standard på alla våra fönster till energieffektiva treglasfönster med ett energivärde på 1,1 vilket klassas som väldigt bra på dessa typer av byggnader.

Att ha bra fönster i en byggnad är en av de viktigaste delarna för att få ett bra inomhusklimat där man vill arbeta oavsett om det är vinter och kallt eller mitt på sommaren med strålande sol.

6. Klimatdeklaration

Även om det idag inte är ett krav på att klimatdeklarera hallen har Northpower Stålhallar tagit steget och utvecklat en beräkning så vi kan göra det på samtliga nyproduktioner utan extra kostnad.

Framåt

Vi jobbar med en konstant förbättring av vårt miljöarbete och strävar att alltid ligga i framkant med de möjligheter som finns. Vi samarbetar nära med våra leverantörer och tillsammans med våra kunder kan vi göra en stor skillnad mot en mer hållbar framtid.

Läs mer om våra erbjudanden och miljöval under Din stålhall (northpower.se) 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår